Over Flowingmoves

Flowingmoves is een artistieke werking die professionele dans/theater voorstellingen maakt met kinderen voor kinderen.

 

Onder leiding van Nina Plantefève-Castryck richten ze zich op de podiumkunsten performance, dans en theater. Flowingmoves biedt kansen aan jong talent om hun kwaliteiten en creativiteit te kunnen ontwikkelen in een vrije omgeving. 
Daarbovenop wordt hen een plek aangeboden waar ze vrij zijn zich te uiten in elke opportuniteit die daarvoor beschikbaar gesteld wordt. 
Er wordt ruimte gecreëerd waarin ze kunnen onderzoeken wat theater voor hen betekent en hoe ze zich in bewegingstaal kunnen uiten. Het bevordert enorm zelfvertrouwen en creativiteit waarin de jonge deelnemers centraal staan. 
Samen werken we doelgericht, met als eindproduct een voorstelling die gedeeld wordt met kinderen en alle andere leeftijden.

 
Nina Plantefève-Castryck (1992) Afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen.
Ze werkte als professionele danseres bij verschillende gezelschappen in Duitsland en Nederland van 2010 tot heden,

Tanzcompanie Giessen, Landesbuhnen Sachsen, Conny Janssen Danst, Korzo theater Den Haag, Cie M.E.S.S, Zuhause Groningen, Irene kalbusch 
,..

 

Ze nam deel aan het internationale solo festival Stuttgart in 2019 waar ze tweede plaats choreografie, publieksprijs en Sidi Larbi Cherkaoui prijs mocht ontvangen met haar solo 'All in one'.

Hiernaast uit ze haar choreografisch talent met voorstellingen die speelden op Antwerp Bijou, LAFS festival, De Carrousel, Danse en Ville, Nova, Arenberg, Hetpaleis en nog vele anderen. 

'Essence of life' in samenwerking met Alex Akuete,
'Just being human, isn't that enough', 'All in one', ...
Ook hebben zij en Alex Akuete de creatie van 'Circuit', een geluidsinstallatie voor kinderen gestart in samenwerking met Stormopkomst, MAP, WPzimmer. 


Ze ontwikkelt momenteel ook een choreografisch onderzoek naar het creëren van voorstellingen gedanst door kinderen tussen de 8 en 14 jaar.  

 

'Als maker ben ik graag creatief en werk ik nauw samen met de uitvoerder z'n capaciteiten, deze wisselwerking en balans is wat vaak de mooiste creaties oplevert en wat mij enorm inspireert om dit nader te onderzoeken en ontwikkelen. Het kunnen observeren van iemands talent en dat ten volle kunnen versterken verruimt mijn denkwijze en verbreedt mijn openheid als choreografe.'